Project Description

This £400K refurbishment consisted of transforming a dated school building into a 21st century residential accommodation built to exceed current regulations in the care of young children. The building required a complete overhaul including extensive structural, mechanical & electrical works. All bedrooms have en-suite facilities. The needs of the children and their security were of paramount importance and we installed a high specification security system that met their needs. A well appointed communal kitchen and lounge completed the internal aspects of the building. Externally the building benefited from separate secure access and now meets the requirements of the DDA act.

Client: Talbot House School
Architect: Mackellar Architecture limited
Structural: Portland Consulting Engineers.
M&E: JHP Partners Consulting Engineers
Quantity Surveyors: Lambert Laidlaw

PDF

Download Project Summary Sheet